Online magazines

01 februari 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
 
grootschalige productie van groene waterstof in 2030
In drie jaar tijd realiseerden meer dan honderd experts onder leiding van het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) een doordacht ontwerp voor een 1 GW waterelektrolysefabriek. Dankzij het opschalen, innoveren en een uitgekiend ontwerp levert dit ISPT-project op vlak van kostprijs een forse reductie op van 50%. Ontdek de waterstoffabriek van de toekomst!

Bart Denys, Hoofdredacteur

Hoe ziet een toekomstige industriƫle fabriek voor groene waterstof eruit? En wat gaat die kosten? In het Hydrohub GigaWatt Scale Electrolyser project realiseerden meer dan honderd experts onder leiding van het ISPT een doordacht ontwerp ...
Time for a live event? An event for the process engineering community in the Netherlands? Yes, we are proud to announce to you the next Netherlands Process Technology Symposium NPS17, where the needs, challenges, and solutions for a sustainable world and the role of process engineering will be conferred.
Het zand op een winderig strand, de werveling van verre sterren, de huid van een tropische vis, in de natuur kunnen we patronen zien. Met modellering kunnen we de voorwaarden achter het ontstaan van Turing patronen simuleren.
Marjan Oudeman, Paulien Herder en Paul de Krom treden per 14 februari 2022 aan als programmabestuur voor het groeifondsprogramma GroenvermogenNL, ter ondersteuning van de omschakeling naar een groene waterstofeconomie en chemie.
Op 18 januari werd in Groningen het eerste H2-testnetwerk in Nederland geopend, WING. MBK's (netwerkbeheerders, installateurs...) kunnen er trainingen rond H2 organiseren voor hun personeel, fysieke tests uitvoeren en technologie demonstreren.
The main objective of the BIONICO project was to build and demonstrate in an existing biogas plant pure hydrogen production by direct biogas conversion through a novel membrane reformer.
Chemici van UAntwerpen bouwden een plasmareactor op basis van microgolfstralen, wat een duurzamere stikstoffixatie mogelijk maakt. Vandaag is stikstoffixatie (onder meer gebruikt bij kunstmestproductie) immers nog enorm milieubelastend.
Chemiebedrijf Ineos heeft de omgevingsvergunning gekregen voor Project One, het miljardenproject in de Antwerpse haven. Ineos verwacht dat de ethaankraker in 2026 in productie zal zijn. De chemiesector is ...
Voor het eerst is voor dicht opeengepakte kopernanopiramides berekend dat het mogelijk is om selectief CO2 en CO elektrochemisch te reduceren naar etheenglycol.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.