Online magazines

11 maart 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
waterstof energiebron van de toekomst
De torenhoge brandstofprijzen doen nadenken over alternatieven die ons minder afhankelijk maken van olie en gas. Daarbij wordt waterstof beschouwd als dé energiebron van de toekomst. Nel Hydrogen - pionier in waterstoftechnologie - verwacht tegen 2030 dan ook een wereldwijde boost op vlak van distributiesystemen. Gesofisticeerde software moet voor een hoge betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten zorgen.

Bart Denys, Hoofdredacteur


"Er zijn grenzen aan het minimaal bemensen van je organisatie", aldus dr. ir. Marit van Lieshout die werkt aan de energietransitie in de procesindustrie als lector bij Hogeschool Rotterdam en als consultant bij Royal HaskoningDHV. Dit soort lean organisaties zijn kwetsbaar voor ...
Eén familie met vijf types, vier meetgrootheden, één intuïtief en uniform bedieningsconcept en een identieke look-and-feel voor alle sensorvarianten: dit is de Fluid+ familie. Dit sensorplatform omvat apparaten voor de meting van druk, temperatuur, stroming en niveau.
NETZSCH Pumps & Systems zal in de toekomst ook peristaltische pompen aanbieden binnen zijn portfolio van roterende verdringerpompen. PERIPRO® combineert grote debieten met hoge drukken.
Als energiebron produceert waterstof geen koolstofdioxide, tenminste als we hernieuwbare energiebronnen gebruiken om het te capteren. Nel Hydrogen streeft met zijn waterstofproductieconcepten naar een milieuvriendelijke mobiliteit.
In het Hydrohub Gigawatt Scale Electrolyser project realiseerden meer dan honderd experts onder leiding van het ISPT een doordacht ontwerp van ...
In de Benelux groeit het aantal tankstations waar auto’s en vrachtwagens geen benzine en diesel maar waterstof kunnen tanken. In onder meer Rhoon in Nederland wordt het preventieve en correctieve onderhoud uitgevoerd door Stork Calibration & Instrumentation Services Rotterdam.
Traditionele productscheidingen vreten energie. Via de spin-off ‘A-membranes’ introduceren VITO en Universiteit Antwerpen een doeltreffendere, energiezuinigere en duurzamere membraantechnologie die de industriële CO2-uitstoot sterk kan reduceren.
FrieslandCampina investeert in een derde PET-lijn voor zijn vestiging in Aalter. Met deze investering speelt de onderneming in op de toegenomen vraag naar duurzaam verpakte zuivelproducten.
Voor technici zijn de juiste papieren om veilig met installaties te mogen werken of deze te onderhouden - soms letterlijk - van levensbelang. Een centrale registratie is dus gewenst en voortaan kan dat in het IndustryID.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.