Online magazines

24 maart 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
biologisch geïnspireerde robots
Voor technici zijn de juiste papieren om veilig met installaties te mogen werken - soms letterlijk - van levensbelang. Een centrale registratie is dus gewenst en voortaan kan dat in het IndustryID. Verder doorlichten we wat de impact is van automatisering en digitalisering op de werkbaarheid van jobs én staan we stil bij de uitdagingen binnen robotica, waar met ‘biologisch geïnspireerde robots’ biomimetica of biomimicry stilaan raakt ingeburgerd.

Bart Denys, Hoofdredacteur 

In ‘The Grand Challenges of Science Robotics’ worden de tien grote uitdagingen binnen robotica beschreven. De eerste zeven uitdagingen worden gecatalogeerd onder ‘fundamentele technologieën met impact in alle domeinen’.
Werkgevers worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen op het gebied van arbeidsveiligheid. Het bijscholen van werknemers op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn kan de risico’s die gepaard gaan met ...
Na drie jaar onvrijwillige afwezigheid door de coronapandemie, kijken zowel de exposanten als de organisatie van LABORAMA 2022 er enorm naar uit talrijk samen te komen. Tijdens editie 2022 ontdekken bezoekers de nieuwigheden van de exposanten en kunnen ze verschillende conferenties bijwonen.
Robots zijn de werkpaarden van de industriële automatisatie. Met een industriële robot willen we uiteraard een verandering teweegbrengen in een productieproces. Zonder gespecialiseerde 'handen' is een robot echter gewoon een arm.
Marijn van Rooij, medeoprichter en technisch directeur van Ocean Grazer, is Ingenieur van het Jaar 2022. Zijn bedrijf ontwikkelde een technologie om energie op te slaan op de zeebodem.
Voor technici zijn de juiste papieren om veilig met installaties te mogen werken of deze te onderhouden - soms letterlijk - van levensbelang. Een centrale registratie is dus gewenst en voortaan kan dat in het IndustryID.
Vynova nam in Tessenderlo eerder een innovatieve stoomketelinstallatie op waterstof in gebruik. Eind dit jaar installeert het een tweede. Daarmee verlaagt Vynova de CO2-uitstoot van haar productiesite met 10.000 ton per jaar.
Hoe nieuwe technologie succesvol implementeren? Wat is de impact van automatiseren en digitaliseren op de werkbaarheid van jobs? Lieven Eeckelaert van Workitects maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.