Online magazines

05 mei 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
Hoe liggen de kansen voor elektrisch kraken?
Een tiental chemiebedrijven in Europa zet vaart achter de ontwikkeling van elektrische naftakrakers. Ze verwachten hiermee hun CO2-uitstoot fors te kunnen verminderen. Binnen enkele jaren komen de eerste demonstratie-installaties in bedrijf en mogelijk al in 2026 de eerste commerciële installatie. Hoe liggen de kansen voor elektrisch kraken en wat komt er allemaal bij kijken?.

Bart Denys, Hoofdredacteur

Waterstof is licht ontvlambaar en explosiever dan aardgas en vraagt dan ook om een andere vorm van beveiligen met behulp van specifieke detectiemethoden. Peter Adema, gasdetectiespecialist bij Hitma, geeft op 12 mei tijdens een gratis webinar toelichting over een nieuwe detectietechnologie, speciaal voor waterstof.
The final report from the Steam and Condensate Quality project is now available. This report offers insights into how film-forming amine conditioning chemicals behave.
Hoe verhoog je de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van een inline analyzer? Kom op 17 mei te weten hoe de juiste analyzer en correct onderhoud betere resultaten geven. Met “uit het leven gegrepen” voorbeelden maken we van jou een analyzerspecialist.
LABORAMA, dé totaalbeurs voor laboratoriumtechnologie in België en Luxemburg, vindt plaats op 19 en 20 mei in Paleis 1 van Brussels Expo.  Automatisering, digitalisering en nieuwe technologieën zorgden ervoor dat de labosector tijdens de pandemie snel kon schakelen om te antwoorden op de vraag van de markt.
Met een koperkatalysator in een basische oplossing kun je met een elektrochemisch proces eenvoudig ammoniak omzetten in nitraat of nitriet. In de industrie worden nitraat en nitriet gemaakt met processen die niet erg duurzaam zijn, omdat er ...
Een tiental chemiebedrijven in Europa zet vaart achter de ontwikkeling van elektrische naftakrakers. Ze verwachten hiermee hun CO2-uitstoot fors te kunnen verminderen. Binnen enkele jaren komen de eerste demonstratie-installaties in bedrijf en mogelijk al in 2026 de eerste ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.