Online magazines

12 maart 2020 Vakinformatie voor de procestechnologen

circulaire energieopslag met ijzer

Het studententeam SOLID van TU/e zet in op duurzame energieopslag in de vorm van ijzerpoeder, dat de variabele beschikbaarheid van zonne- en windenergie kan helpen opvangen. Naast circulariteit en schone-energievoorziening zijn er nog andere aantrekkelijke redenen voor de chemie om een beroep te doen op dat poeder.
Bart Denys - Hoofdredacteur

De recyclagedivisie van Suez ontwikkelde een proces om ultrafijne metaaldeeltjes (0,250 mm tot 2 cm) uit bodemassen te recuperen en op te waarderen.
lees meer
Heel wat duurzame brandstofalternatieven hebben tekortkomingen qua energieopslag. Het studententeam SOLID van TU/e onderzoekt de mogelijkheden van ijzerpoeder als een schone en circulaire brandstof voor toepassing in de chemie.
volledig artikel lezen
Laborama 2020 is uitgesteld tot 11/12 juni 2020 vanwege het Coronavirus. Maar dat wordt meer dan goedgemaakt met een ijzersterk programma.
lees meer
Graphene is well-known for its remarkable electronic, mechanical and thermal properties, but industrial production of high-quality graphene is very challenging. A research team at Delft University of Technology has developed a mathematical model that can be used to guide the large-scale production of these ultrathin layers of carbon.
lees meer
Waterstof is de afgelopen tijd steeds vaker onderwerp van gesprek en wordt langzamerhand een steeds groter onderdeel van de maatschappij. Niet geheel verassend, want er zijn momenteel veel ontwikkelingen gaande op dit gebied, ook in Nederland.
lees meer
Afvalwaterzuivering vergt nu nog veel energie. Binnen afzienbare tijd wordt het echter niet alleen zelfvoorzienend, het gaat ook zelf energie leveren. Aan de realisering wordt onder meer gewerkt in Nieuwveer bij Breda.
volledig artikel lezen
Op 5 maart opende het ‘Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy’ (RCSG), een uniek fieldlab, bedoeld om aardwarmteprojecten op ware schaal te testen. Aardwarmte kan een belangrijke rol spelen in de energietransitie; in 2050 kunnen we met aardwarmte in een kwart van de warmtebehoefte in Nederland voorzien.
lees meer
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.