Online magazines

12 mei 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

valoriseren van afval
Het optimaal valoriseren van afval en nevenstromen is één van de grote uitdagingen voor de procesindustrie. Ook de chemie heeft interesse om afval en reststromen te benutten via de conversie tot waardevolle bouwstenen. Maar de praktijk blijkt complex om vraag- en aanbodzijde op elkaar af te stemmen. 

Bart Denys, Hoofdredacteur 

De vakbeurs drinktec is hét platform voor de uitwisseling tussen besluitvormers en aanbieders van oplossingen voor de dranken- en vloeibarelevensmiddelenindustrie.
Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) brengt partijen bij elkaar en werkt aan een programma om knelpunten weg te nemen, zodat reststromen echt relevant worden als nieuwe chemische grondstof.
Op 22 april is de nieuwe innovatieve OBBOTEC demo-recyclinginstallatie in Plant One in de Rotterdamse Botlek geopend. Die toont de mogelijkheid aan om diverse plastics via geavanceerde recyclingtechnologie te verwerken tot nieuwe zuivere grondstof.
De Hoogewerff Stimuleringsprijs 2022 is toegekend aan het team van SusPhos bv onder leiding van CEO Marissa de Boer voor baanbrekend werk betreffende het terugwinnen van fosfor uit fosfaatrijke afvalstromen.
How can we produce valuable chemicals from paper waste? To answer this question, ISPT launched the Cell-U-Value project together with Recell Group B.V., the University of Groningen and Nobian.
In 2022 nemen chemieconcern SABIC en het Britse Plastic Energy in Geleen een demonstratie-eenheid in bedrijf, die gemengd plastic afval omzet in voeding voor de bestaande stoomkraker. Mark Vester van SABIC: “Met dit project komen we een stap dichter bij het ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.