Online magazines

09 september 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

 
duurzame en circulaire plastics
In dit online magazine leest u onder meer hoe een Leids studententeam het potentieel van suckerine als bioplastic onderzocht. Plastics gemaakt van liponzuur lenen zich dan weer bijzonder goed tot recyclage, terwijl digitale watermerken de efficiëntie van grootschalige afvalsortering kunnen verhogen. Het proces van modificatie na de polymerisatie kan tot slot worden beschouwd als een heuse doorbraak in de vorming en manipulatie van hoogwaardige polymeren.
Bart Denys, Hoofdredacteur

Plastic microbeads are a major source of microplastics. Governments across the world have implemented complete or partial bans of plastic microbeads. Therefore, there is an urgent need to develop microbeads based on ...
Binnen de milieutechniek moet men aan steeds hogere eisen voldoen om de duurzaamheid van onze planeet te waarborgen. Benieuwd welke rol simulaties hierin kunnen spelen? Gastsprekers delen hun ervaring tijdens het online event op 23 september.
Jacqueline Vaessen is door staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) benoemd tot boegbeeld van Topsector Chemie. Zij is met ingang van 1 september 2021 de opvolger van Emmo Meijer die deze rol ruim 4 jaar heeft vervuld.
Wat heeft pasta met chemie te maken? Dat antwoord ligt in de ontdekking van 'fusilli-polymeren' uit een nieuw soort klikchemie. Deze chemische reactie kan worden beschouwd als een doorbraak in de vorming en manipulatie van hoogwaardige polymeren.
XPRESS has officially announced the launch of free online resources that provide support to Public Procurements to facilitate the collaboration between companies and the public sector for the adoption of renewable energy sources in Europe.
Groningse en Chinese wetenschappers van het Feringa Nobel Prize Scientist Joint Research Center hebben van het natuurlijke molecuul liponzuur plastics gemaakt die onder milde condities gemakkelijk te recyclen zijn.
AIM - European Brands Association lanceerde samen met Mondi en andere partners in de waardeketen HolyGrail 2.0 om de haalbaarheid van digitale watermerken voor het op grote schaal efficiënter sorteren van afval mogelijk te maken.
Essentra Components heeft het percentage postconsumer gerecycled plastic in zijn productie van Lagedichtheidpolyetheen-componenten (LDPE) sterk verhoogd.
Met een membraan van een nieuw soort plastic gaat ontzilting veel beter. De stabiliteit van het membraan op basis van saloplast maakt het ook zeer geschikt voor gebruik in brandstofcellen. Ook repareert het materiaal zichzelf in zout water.
De wereld kampt met enorme plastic afvalstromen waarvoor er vandaag eigenlijk nog nauwelijks oplossingen bestaan. Plastic vormen nochtans een waardevol materiaal, heel geschikt als grondstof voor circulariteit. Kennisinstituten ISPT en DPI namen ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.