Online magazines

10 juni 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

de vitale rol van het pse -onderwijs
Procestechnologie speelt een vitale rol in de realisatie van toekomstige duurzame productiesystemen. Dit vraagt om een sterke rol van Process Systems Engineering (PSE), die systemische aspecten van ontwerp, besturing en optimalisatie van operaties omvat. De Nederlandse Vereniging van PSE-professionals (PSE-NL) heeft de huidige situatie bekeken en de toekomstige behoeften in kaart gebracht door middel van twee enquêtes.
Bart Denys, Hoofdredacteur
 
Wervelstraten zie je vrij vaak in de natuur, maar zijn zeker ook relevant in technische toepassingen. Benieuwd hoe dit prachtige fenomeen ontstaat en hoe het kan worden gesimuleerd?
Bij EuroChem in Antwerpen vormt een reusachtige transportband met meerdere afstortpunten de centrale hub voor de opslag en verlading van kunstmeststoffen. Een nieuw safety concept op basis van radartechnologie beveiligt de installatie met ...
Suikerbietenverwerker Cosun Beet Company en technologiebedrijf Avantium N.V. kondigden hun ambitie aan om gezamenlijk de eerste commerciële fabriek voor de productie van plantaardige glycolen te bouwen en te exploiteren.
Dutch academic graduate programs having a process technology track offer PSE courses and projects. Future process engineers need suitable PSE expertise. The Dutch Association of PSE professionals (PSE-NL) looked at ...
Binnen InVesta ontwikkelen verschillende partijen innovatieve technologieën om uit reststoffen groen gas, biobrandstoffen en duurzame grondstoffen te creëren die kunnen worden ingezet in de transport- en chemiesector.
Hoe kunnen rookgassen uit de industrie dienen om waardevolle materialen te produceren én aardolie uit te sparen? Het onderzoeksconsortium van het project Carbon4PUR vond antwoorden op deze vraag en presenteerde recent zijn eindresultaten.
FrieslandCampina communiceerde op Wereldwaterdag voor het eerst over zijn grote investeringen op vlak van waterhergebruik bij de productieprocessen. De zuivelonderneming legt uit hoe ze aan de hand van duurzame processen en technologieën ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.