Onderzoek watertechnologie krijgt steun

UGent en Evides Industriewater B.V. willen werken aan innovatieve en duurzame oplossingen op het vlak van industriewater

Eind november vorig jaar lanceerden de UGent en Evides Industriewater B.V. een nieuwe leerstoel over industriële en circulaire watertechnologie. Daarmee willen ze werken aan innovatieve en duurzame oplossingen op het vlak van industriewater.
Beide organisaties zijn gespecialiseerd in ingenieuze oplossingen op het gebied van ultrapuur proceswater, afvalwaterzuivering en waterhergebruik. Met de leerstoel willen ze de geschikte randvoorwaarden creëren die duurzame praktijken in de industriële waterkringloop voor verschillende actoren bereikbaar en mogelijk maken.
“Door te investeren in onderzoek en innovatie bereiden we ons voor op de dag van morgen”, aldus prof. Arne Verliefde, die vanuit de Universiteit Gent de leerstoel coördineert. “Daarbij proberen we antwoorden te vinden op vragen als: Hoe kunnen we installaties nóg duurzamer maken? Hoe maken we bedrijfsprocessen tegelijkertijd efficiënter én beter voor het milieu? Welke zullen de technologieën zijn waar de industriële sector over tien of twintig jaar mee werkt? Hoe ondersteunen we bedrijven het best in de overgang van klassieke naar innovatieve waterbronnen?” Annette Ottolini, Algemeen directeur van Evides Waterbedrijf: “Evides is een echt kennisbedrijf, expert op het gebied van drink- én industriewater. We bundelen onze krachten, zodat we watervraagstukken efficiënt kunnen aanpakken en sneller tot innovatieve oplossingen kunnen komen.” Meer hierover leest u hier.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.