Online magazines

11 januari 2024 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
LIGNINE-INNOVATIES SNELLER VAN LABO NAAR PRODUCTIE
In oktober 2022 opende VITO LignoValue Pilot, de eerste pilootlijn voor de productie van bioaromaten uit lignine in Europa. Deze dient voor het demonstreren van technologieën om lignine in een continu proces te depolymeriseren. Met het LigninPLUS-project zorgt VITO nu voor een uitbreiding van het bestaande infrastructuurplatform.

Bart Denys, hoofdredacteur

De wereld van de procestechnologie is complex om te navigeren, zeker voor de nog niet ingewijden. Daarom organiseert TU Delft van 10 tot en met 12 april een cursus voor zij die actief zijn in de procesindustrie, maar hiervoor geen specifieke opleiding hebben gevolgd.
We staan aan de vooravond van een ingrijpende energietransitie. Veiligheid is geen bijzaak, maar behoort tot de kern van de energietransitie. Hoe complex dit kan zijn, vertellen Carol Xiao en Hans van 't Noordende van ISPT.
De Franse start-up Fairbrics opent een proeflabo in chemie-incubator BlueChem om van CO2 textielvezels te maken.
Met het LigninPLUS-project zorgt VITO voor een uitbreiding van het infrastructuurplatform LignoValue Pilot, de eerste pilootlijn voor de productie van bioaromaten uit lignine in Europa.
Pompleveranciers en onderhoudsbedrijven zien een toenemende belangstelling voor het reviseren van pompen. Door pompen ‘een tweede leven’ te geven, hebben bedrijven te maken met lagere investeringskosten en leveren tevens een bijdrage aan het reduceren van het grondstoffenverbruik.
Geniet in januari van onze Saloncondities: Nissan ARIYA, de 100% elektrische Crossover vanaf €389/maand zBTW in financiële renting*
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.