Online magazines

4 april 2024 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
AI is breed inzetbaar
Generatieve AI wint steeds meer terrein. Met oog op product- en procesoptimalisatie, kwaliteitscontrole en onderhoudsvoorspelling biedt deze vorm van artificiële intelligentie heel wat opportuniteiten voor productiebedrijven. Een team van het VIB-KU Leuven slaagde er dan weer in om met hulp van AI op een wetenschappelijke, chemie-gerichte manier te bepalen wat bier beter zou kunnen maken. 

Bart Denys, hoofdredacteur

Een team van het VIB-KU Leuven slaagde erin om op een wetenschappelijke, chemie-gerichte manier te bepalen wat bier beter zou kunnen maken. Dit deden ze door meer dan tweehonderd chemische componenten via artificiële intelligentie te analyseren.
Generatieve AI wint steeds meer terrein. Ook voor productiebedrijven in diverse sectoren biedt deze vorm van artificiële intelligentie heel wat opportuniteiten die zowel snelheids- als kostenwinst opleveren.
Een recent onderzoek toont aan dat het gebruik van AI en machine learning (ML) om de productiviteit in de maakindustrie te verbeteren sterk toeneemt. Verder zetten bedrijven vooral in op automatisering om personeelstekorten tegen te gaan.
Ecocem, producent van CO2-arm cement, kreeg voor zijn ACT-cement van Europa een ETA (European Technical Assessment), de basis voor een CE-markering. Hiermee kan het zijn ACT-cement binnen de hele Europese markt aanbieden.
EU Biotech Campus en Univercells werken samen om een dynamische leeromgeving te bieden voor Belgische en internationale studenten en professionals, terwijl geavanceerde expertise wordt ontwikkeld om te voldoen aan de evoluerende life sciences sector
Een recent rapport van GlobalData voorspelt dat de wereldwijde markt voor digital twins in 2030 meer dan 150 miljard dollar aan omzet zal genereren. Digital twins worden steeds belangrijker voor industriële bedrijven die streven naar veerkracht.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.