Online magazines

8 februari 2024 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
REGELTECHNIEK BIJ KOELEN VOEDING
De belangrijkste processen om voedsel te bewaren in een koude omgeving zijn koelen, invriezen en diepvriezen. Dankzij de regeltechniek − de sensortechniek in het bijzonder − worden deze koelprocessen steeds betrouwbaarder. Kent u de verschillende koelmethoden en typen vriezers?

Bart Denys, hoofdredacteur 

Betrouwbare productkoeling en een ononderbroken koelketen zijn binnen de voedingsindustrie een absolute must, aangezien dit proces bijdraagt aan voedselveiligheid, het behoud van kwaliteit, textuur en vochtgehalte en verlenging van de houdbaarheid.
De Cleantech Group heeft zijn 2024 Global Cleantech 100 gepubliceerd. Twee Nederlandse bedrijven behoorden tot de genomineerden.
De wereld van de procestechnologie is complex om te navigeren, zeker voor de nog niet ingewijden. Daarom organiseert TU Delft van 10 tot en met 12 april een cursus voor zij die actief zijn in de procesindustrie, maar hiervoor geen specifieke opleiding hebben gevolgd.
De Nederlandse overheid stapt via Energie Beheer Nederland (EBN) in als actief partner bij PosHYdon. Bij deze pilot zal op een operationeel gasplatform tevens groene waterstof worden geproduceerd.
Start-up Newton Energy Solutions ontwikkelde een nieuw type boiler waarin ongeveer acht keer zoveel energie kan worden opgeslagen als in conventionele boilers en ook nog veel langer. Volgens CEO Pavol Bodiš is bij de ontwikkeling van het apparaat inspiratie opgedaan in de chemische procestechnologie.
Donderdag 29 februari laat Hitma tijdens een gratis webinar zien hoe lekkagerisico’s en productievertraging in (bio)farmaceutische processen kunnen worden voorkomen. Deelnemers komen in 60 minuten alles te weten over de route naar een betrouwbaar proces bij gebruik van single-use technologie.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.